Užijte si začátek léta s CM Pramínky

Strážnice a Rožnov si tento rok užijí Pramínků jako nikdy dříve. Nenechte si to ujít!

Blíží se nám naše oblíbené léto a s ním i festivalová sezóna. Kromě rockových, trance a hiphopových festivalů jsou tu i naše nejoblíbenější – ty folklorní. Na těch se můžeme potkat v publiku nebo na večerech s hudci, ale také přímo na našich vystoupeních. Tento rok si nás pozvali například pořadatelé MFF Rožnovské slavnosti, MHF Janáčkovy Hukvaldy či MFF Strážnice.

Ve Strážnici (26.-28.6), která mimochodem slaví svůj 70. ročník, se za námi můžete stavit hned třikrát. V sobotu dopoledne budeme Pod šancama doprovázet workshopy o jídle v pořadu Gastro vitae (autorka pořadu Romana Habartová). Daleko od tématu se nedostaneme ani odpoledne, kdy v šest hodin vystoupíme s programem Já mám doma trnku od Aničky Hrčkové, společně s ženským sborem Jasénčanky a muzikou Malá Jasénka v amfiteátru (skanzen). A ranní ptáčata mohou přijít na mši, kterou povede arcibiskup, začínající v devět ráno.

Před Rožnovskými slavnostmi si odskočíme zahrát v úterý 30.6. s Jiřím Pavlicou a Hradišťanem do baziliky Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku v rámci XXII. ročníku hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy.

Rožnovské slavnosti (3.-7.7.) budou také něčím výjimečné – nejen pro nás, že na ně přijedeme hned s několika programy, ale i pro Rožnovské muzeum, které oslaví 90. let. V sobotu ve dvě hodiny se pobavíme i postrašíme v Mlýnské dolině ve Starém hamru pořadem Pověsti, povídačky a jiné dřysty (autor pořadu Václav Kopelec), ve kterém vám povyprávíme pěkné lašské příběhy z okolí Kopřivnice. Večer si pak všichni zatancujeme a zabékáme na pódiu Na paloučku v rámci Hudcování pod hvězdami. Další den si ve čtyři hodiny připomeneme muziganty Pelára a Matalíka v pořadu Sirotci po Pelárovi (autor pořadu Vladan Jílek), na kterém vystoupíme společně s CM Soláň a herci Divadla Pod věží. V pondělí pak doprovodíme mladé talenty na koncertě vítězů soutěže Zpěváček (autor pořadu Vladan Jílek).

Tím bychom prozatím uzavřeli naše koncentrované desetidenní muzigantské snažení.

No a ve zbytku léta se určitě potkáme. Třeba jako civilisti na Slováckém roku v Kyjově, což?

Vašek

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *