Křest CD „Kaj pujděm?“

Foto: Tomáš Rychetský *

Zde si již můžete naše CD objednat! 🙂

 

Tož 13 roků nám trvalo, než jsme našli potřebný čas a koncentraci. Teď už je ale vše připraveno a hotovo a my vám můžeme s největším potěšením představit naše první pramínkovské album s názvem „Kaj pujděm?“.

Všecky vás tedy zveme do Katolického domu v Kopřivnici, abychom ten náš debut mohli poctivě pokřtít. Spácháme to 30. 11. 2014 v 16:00 hodin, ok? 🙂

A abychom vás trochu navnadili a nemuseli jste se zbytečně rozhodovat, jestli přijdete (já vím, že i tak nemusíte 😉 ), prozradíme vám kousek textu z bookletu nového CD:

Cimbálová muzika Pramínky působí v Kopřivnici od roku 2001. Základem jejího repertoáru se staly písně a tance zdejšího národopisného regionu Lašska. Tento krásný a tichý region se vyznačuje velkým bohatstvím lidových písní. Jsou charakteristické svou zádumčivostí, melodickou krásou a pestrostí. Převážnou část tvoří písně a tance vznešeného třídobého rázu, nazývané starodávné, a dynamické dvoudobé zvrtky. A tak je vcelku přirozené, že nosná část CD je sestavená právě z nich. Výběr písní však nebyl vůbec jednoduchý. Vždyť těch nádherných je na Lašsku opravdu hodně. Muzikanti proto upřednostnili ty, které jim jsou ze všech nejbližší a nejmilejší. Přejeme vám, ať v nich i vy najdete radost a zalíbení.

 

Zde si již můžete naše CD objednat! 🙂

 

Jak to vypadalo na zkouškách a natáčení v rozhlase můžete omrknout v tomto seznamu videí na TyTrubko:

Pramínky natáčí album Kaj pujděm?

Pramínky natáčí album Kaj pujděm?

Tak posledního listopadu v Kaťáku se na Vás všechny moc těšíme.

Vaše Pramínky

 

Projekt finančně podpořilo město Kopřivnice.

logo koprivnice

You may also like...

1 Response

  1. Vladan Jílek napsal:

    Tak mi tam držte jedno místo. Rád se na vás přijdu podívat 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *